غذایی سنتی گیلان

مواد لازم خورش نازخاتون :

مواد لازم

اندازه

مقدار / کالری

گوشت مغز ران

۱کیلو

۱۰۰ گرم / ۲۴۰ کالری

سبزى (نعناع و جعفرى)

نیم کیلو

۱۰۰ گرم / نامشخص کالری

بادنجان قلمى ریز

۶ عدد

۱۰۰ گرم / ۱۷ کالری

آبغوره

۳ قاشق سوپخورى

۱۰۰ گرم / ۲۰ کالری

نمک و فلفل

به اندازه کافى

۱۰۰ گرم / ۰ کالری

طرز تهیه خورش نازخاتون :

*. آکاایران : گوشت را قطعه قطعه نموده و شسته با دو لیوان آب میگذاریم بپزد. سبزى را تمیز میکنیم و میشوئیم. آب سبزى که کاملا گرفته شد ریز خرد می کنیم و بعد سبزى را با روغن سرخ کرده داخل گوشت میریزیم تا سبزى هم پخته شود. آبغوره ونمک و فلفل را به آن اضافه مینمائیم.

*. میگذاریم خورش آهسته بجوشد. آنگاه بادمجان ها را پوست کنده با روغن فراوان سرخ می کنیم, تا مغز پخت شود. بادمجانها را بعداز آنکه گوشت و سبزى خوب پخت روى آن چیده دم میکنیم, بعداز نیمساعت که خورش جا افتاد برمیداریم ودر دیس می کشیم.

خواص غوره :

*. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .

*. آبغوره تقویت کننده کبد است .

*. برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .

*. برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *